Kajsa Willner

Konstverkstäder
Ateljéer
Vacker miljö
Skulpturer på området

Studiebesök inför vistelsestipendium
Under två dagar i maj (2016) besökte Kajsa Willner, Konst i Hallands vistelsestipendiat 2016 och Camilla Rosberg, regional konstsamordnare Konst i Halland Centre of Polish Sculpture i Oronsko där Kajsa skulle arbeta i september. Väl hemma kunde de konstatera att området bjuder på såväl vacker som inspirerande miljö. 

Läs om Kajsa Willners vistelse vid Centre of Polish Sculpture i hennes blogg (september 2016)

Skulpturcentret arbetar med residensverksamhet samt utför skulpturer på uppdrag. Konstverkstäderna är välrustade och det finns gott om kunnigt fackfolk på plats som kan hjälpa till att genomföra konstverk i olika tekniker. Det finns möjlighet att arbeta i bland annat trä, sten, metall, keramik, raku och brons. Här finns ateljéer med sovalkov, eller ett hotell om man hellre föredrar det samt en restaurang som serverar polsk husmanskost.
 
Utställningarna på centret är både lokala och internationella. Sommaren 2016 visade de bland annat en utställning av den internationellt erkände konstnären Tony Cragg.
 
Centret ligger vackert inbäddat i grönska vid en å - en populär plats för karpfiske. Oronsko är en mindre by där det mest nödvändiga finns att få tag på. Närmaste större stad är Radom med ca 50 000 innevånare, museum och samtidskonsthallen Elektrownia, inrymt i en tidigare kraftstation. Inom rimligt avstånd ligger också de större städerna Lodz, Kraków och Warszawa.

Läs mer om Centre of Polish Sculpture

Har du frågor är du också välkommen att kontakta Camilla Rosberg via camilla.rosberg@hallandskonstmuseum.se